Entrevista a Arcadi Oliveres

Avui conversem amb Arcadi Oliveres, economista català, impulsor juntament amb la Teresa Forcades del Procés Constituent i President de l’entitat Justícia i Pau.

Un plaer.

Nascut a Barcelona l’any 1945 al barri de l’Esquerra de l’Eixample. Estudià primaris i secundaris a l’Escola Pia del carrer Diputació, on tingué com a professors, entre d’altres, Lluís Maria Xirinacs,Octavi Fullat i Francesc Botey. Va ser membre del moviment escolta a un agrupament de Minyons Escoltes (1962-66).

Entrarà a la Universitat de Barcelona a la Facultat de C. Econòmiques on destacà pel seu compromís en defensa de la democràcia i les llibertats polítiques en plena dictadura franquista.

Durant els anys 70 s’implicà en diferents activitats en favor de la democràcia i l’autogovern de Catalunya participant a l’Assemblea de Catalunya. Serà fundador, també, de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona. Al mateix temps, va militar, a partir de 1971, en l’organització Cristians pel Socialisme.

L’any 1980, començà a exercir com a professor d’economia a l’Escola d’Estudis Empresarials de Sabadell, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de llavors fins a l’actualitat ha continuat treballant com a docent en aquesta universitat. L’any 1992 s’ubicà al campus de Bellaterra.

L’any 1981 va començar a militar a l’organització Justícia i Pau, entitat cristiana de la diòcesi de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau. L’any 1986 va ser nomenat vicepresident de Justícia i Pau i ho va ser fins que el desembre de l’any 2001, després de la mort d’en Joan Gomis, va ser elegit president d’aquesta entitat, càrrec que manté en l’actualitat.

L’any 2011 desplegà una extraordinària activitat amb motiu de les mobilitzacions del 15M els denominats “indignats”, impartint desenes de conferències en les diferents places públiques i altres llocs on es van fer “acampades” ciutadanes i oferint innombrables entrevistes a mitjans de comunicació amb relació a aquest important moviment ciutadà.

El 10 d’abril de 2013, juntament amb Teresa Forcades, va presentar un manifest “per a un Procés Constituent a Catalunya“.

Font | Viquipèdia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s