Entrevista a Ernest Urtasun

Conversem amb Ernest Urtasun, diputat d’ICV al Parlament Europeeu integrat al grup dels Verds.
Un plaer.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB, té un post-grau en Relacions Internacionals per la UB i és diplomàtic. A més de membre d’ICV i de CCOO.

Professionalment, ha sigut assessor de Raül Romeva de 2004 a 2008 i es va presentar a les eleccions municipals del 2003 i el 2007, i a les europees de 2004 a la primera llista de Raül Romeva. L’any 2010 va ingressar a la Carrera Diplomàtica, on ha desenvolupat diferents responsabilitats al Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació. Fins fa uns mesos, ha estat Conseller Diplomàtic del Secretari General de la Unió per la Mediterrània, organització internacional amb seu a Barcelona.

Durant la seva trajectòria política, ha participat activament a Acció Jove – CCOO i al Moviment d’Estudiants Progressistes a l’Autònoma, i a Europa, ha fet de portaveu dels Joves Verds Europeus, membre del Bureau del Forum Europeu de la Joventut, representant aquesta organització a la Cimera del Clima de Copenhagen al 2009 i ha coordinat les delegacions d’ICV als Fòrums Socials Europeus de Florència, París i Londres.

A més, al 2007 va assumir la responsabilitat de responsable de relacions internacionals d’ICV, i va coordinar junt amb Jordi Guillot l’ingrés d’ICV al Partit Verd Europeu. Va ser Vice-president del Consell Català del Moviment Europeu, el primer representant d’ICV al Comitè Executiu del Partit Verd Europeu, i el seu delegat al Fòrum de Sao Paulo. Al 2009 va ser el número 2 de la llista d’ICV al Parlament Europeu.

Font | Blog d’Ernest Urtasun

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s